Kim Jong-un on pärast 2011. aastal võimule tulekut kohtunud väga väheste välisriikide ametiisikutega ning Lõuna-Korea esindajatega kohtus ta esimest korda. Lõuna-Korea esindajad külastasid Pyongyangi üldse viimati 2007. aastal, vahendab BBC News.

Seega oli Lõuna-Korea delegatsiooni naeratuste saatel kätlemine ja ühes lauas istumine Kim Jong-uniga juba iseenesest märkimisväärne.

Lõuna-Korea delegatsiooni kuulusid teiste hulgas luureülem Suh Hoon ja presidendi rahvusliku julgeoleku nõunik Chung Eui-yong.

Lõuna-Korea püüab ära kasutada kahanenud pingeid seoses taliolümpiamängudega Lõuna-Koreas Pyeongchangis, kus kaks Koread esinesid ühise lipu all.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA teatas, et Kim Jong-un tervitas Lõuna-Korea delegaate soojalt ja neil oli omavahel avameelne jutuajamine. Lõuna-Korea delegatsioon andis üle president Moon Jae-ini kirja, milles viimane kutsus Kim Jong-uni edasistele läbirääkimistele.

KCNA teatel vahetas Kim Jong-un arvamusi, andis kirja kohta nõusoleku ja tegi korraldusi tegutsemiseks.

Neli tundi kestnud õhtusöögil osalesid ka Kim Jong-uni naine Ri Sol-ju, kes osaleb ametlikel üritustel harva, ja õde Kim Yo-jong, kes kuulus Põhja-Korea delegatsiooni Pyeongchangis.