TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabeli sõnul on hiidlastele laevaühenduse loomine Hiiumaa ja mandri vahel väga oluline. Seetõttu oleme leidnud koostöös maanteeameti ja veeteede ametiga lahenduse avades liini Heltermaa ja Virtsu vahel.

„Parvlaev Tiiu väljub täna kell 20:00 Heltermaalt Virtsu ning võtab peale nii reisijaid kui sõidukeid. Järgmised reisid toimuvad homme kell 08.00 väljumisega nii Heltermaalt kui Virtsust. Reisid jätkuvad kuni laevaliikluse taastumiseni Rohuküla-Heltermaa liinil. Pöörame tähelepanu, et tulenevalt jääoludest võib esimene reis võtta kaua aega.“

Pileteid müüakse Heltermaal kassast ja Virtsust väljunud reisidele suunatakse inimesed pileti eest maksma pärast reisi Heltermaal.

Parlaev Leiger väljub kell 19:30 täna Rohukülast ja suundub Heltermaale ning võtab peale vaid reisijaid ilma sõidukiteta. Homme teenindab parvlaev Leiger ka Heltermaa -Virtsu liini.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro ütles, et ta ei oska öelda, kui kaua sõit Hiiumaa ja Virtsu vahel võtab. "Esimene reis tuleb päris pikk, sest jääoludest täpset ülevaadet pole," lausus Arro. Järgmised reisid tulevad ilmselt juba kiiremad, sest esimene laev on jää lahti murdnud, aga täpseid sõiduaegasid ja seetõttu ka täpseid homseid laevade väljumisaegasid ei julgenud ta veel öelda.

Reisija, kes sa oled kell 20 Heltermaalt väljuva laeva peal, kirjuta ja saada pilte reisist aadressile vihje@delfi.ee.