Botaanikaaia troopiliste- ja subtroopiliste taimede osakonna juhataja Jaan Mettiku sõnul on orhideenäitus olnud läbi aastate üks külastajate lemmikuid. "Orhideepäevade ajal külastavad Tallinna botaanikaaeda taimehuvilised nii Eestist kui välismaalt ja näha saab nii loodusest pärit liike kui aretatud sorte,“ märkis Mettik. „Lisaks tuttavatele kuukingadele on väljas lai valik teisigi troopilisi orhideesid, näiteks veenusekingad, vandad, tsümbiidiumid, epidendrumid, dendroobiumid, masdevalliad, ontsiidiumid.“

Tallinna botaanikaaia orhideede kollektsioon on põneva ajalooga. „Meie orhideede kollektsioon sai alguse tänu Eesti soost Austraalia orhideekasvataja Oskar Savikule, kes kinkis botaanikaaiale parima valiku oma orhideedest 1960ndate alguses," täpsustas Mettik. "Tänaseks on ajaloolisele tsümbiidiumi sortide kollektsioonile lisandunud palju haruldasi looduslikke orhideesid maailma eri paigust. Lisaks nendele näeb näitusel ka inimese poolt aretatud ligi sadat erinevat sorti orhideelisi,“ lisas ta.

Külastajatel on võimalik kahel näituse nädalavahetusel, nii 2.-4. märtsini kui 9.-11. märtsini haruldasi orhideid ka kaasa osta. Lisaks saab küsida nõuandeid orhideede kodus kasvatamise kohta kogenud spetsialistidelt.

Näitus on avatud botaanikaaia kasvuhoonetes reedest kuni 11. märtsini iga päev kell 11.00-17.00, pileteid saab osta kuni kella 16.00.