„Tuumadesarmeerimist takistab ka Ameerika mittestrateegilise tuumarelva säilimine Euroopas, mida saadab „ühiste tuumamissioonide” destabiliseeriv praktika. Nende missioonide raames osalevad NATO mittetuumariikidest liikmed [tuumarelva] leviku piiramise lepet jämedalt rikkudes Ameerika mittestrateegilise tuumalahingumoona kasutamise planeerimises ja neid tõmmatakse kaasa vastava oskuste omandamisele. Kõigile peaks olema selge, et sellega valmistavad USA sõjaväelased Euroopa riikide relvajõude ette taktikaliste tuumarelvade kasutamiseks Venemaa vastu,” ütles Lavrov TASS-i vahendusel.

„Venemaal ei ole positsioonidele paigutatud taktikalisi tuumarelvi, ta ei harjuta nende kasutamist. Me oleme koondanud olemasoleva lahingumoona keskel asuvatesse hoiubaasidesse oma rahvuslikul territooriumil,” ütles Lavrov. „Nendes tingimustes ei ole USA kasutamiseks valmis taktikaliste tuumarelvade olemasolu Euroopas mitte ainult külma sõja rudiment, vaid selgelt agressiivne positsioon.”

„Ma loodan, et Euroopa kodanikel õnnestub öelda kindel ei massihävitusrelvade paigutamisele oma territooriumile, mis sealjuures kuuluvad sellele ainsale riigile, mis on juba seda kasutanud Hiroshima ja Nagasaki elanikkonna vastu,” lausus Lavrov.