Leppik ütles, et Ikla ja Valga piiripunktides olid inimesed, kes lugesid Lätti suunduvaid autosid. Üksnes kahe piiripunkti peale loeti kokku 1500 autot.

"Nii palju kui ma vaatasin, siis keskmiselt oli kolm inimest autos. Oli ka ühe ja kahe inimesega autosid, aga oli ka väga palju viie inimesega autosid ja busse. Seega 4500-5000 inimest ületas Läti piiri selle ürituse raames," rääkis Leppik Delfile.


Ootamatult suur hulk autosid tekitas Lätti Mazsalacasse jõudes probleeme aga parkimisega. Parklasse ja sealt välja pääses vaid üht teed pidi ja see ummistas kõvasti liiklust.

Et voolugeneraator oli sattunud kolonni ühte tagumisse autosse, siis külma tõttu paljud esimeste seas jõudnud protestijad kõnesid ära oodata ei jõudnudki. Kolme paiku hakati sihtkohta jõudma ja tagasi enam ühes kolonnis ei mindud.

Üldjoontes jäid aga Lepppiku sõnul asjaga rahule nii korraldajad kui ka osalejad. Leppiku sõnul käisid paljud kindlasti ka poodides ja tanklates. Piiripealses Alko1000 poes käis ka Leppik ise, ent alkoholi osakonda ta oma jalga ei tõstnud, ostis hoopis sinki. "Aga kindlasti käidi ka alkoholi ostmas," ütles Leppik teiste osalejate kohta.