Milleks peavad toiduainetest kaduma nende koostisosad, näiteks šokolaadi seest kakao? Et vastaks euronormidele?

Mitte väga ammu oli Kalevi kommitoodang üks parimaid poelettidel. Müüdi ka näiteks kakaopulbrit Meie Mark, mille asemel on nüüd vähendatud kakaosisaldusega ersatstoode. Alma piimatööstus on kunagistest headest jogurtitest suhkru välja võtnud ja muutnud need hapuks lörriks. Juustu, millel poleks kirja "laktoosivaba", tuleb otsida kui Diogenesel inimest Ateenast.

Kuhu on kadunud alternatiivid ja kodumaise turu eripära? Miks vähendatakse püha tervislikkuse egiidi all pidevalt tarbija valikuvõimalusi?

Mugandatud toodetel ja kunagistel klassikutel on olulised vahed nii konsistentsi kui maitseelamuse mõttes. Eesti juust, mis kunagi mõnusalt sulas ja laiali valgus, meenutab nüüd sama protsessi käigus pigem liimi ja ka maitse on teistsugune.

Mul on hea meel, et teatud piiratud toitumisharjumustega inimestel on võimalik leida endale sobivaid tooteid, aga miks peavad need asendama harilikke tooteid, mida armastavad tarbida need, kelle organism neile piiranguid ei sea?

Kas see on kohatu, et ma ei taha juua kofeiinivaba kohvi laktoosivaba piimaga ja hammustada peale gluteenivaba kuklit vähendatud valgusisaldusega singiga? Või et ma tahan oma kohvi sisse valget suhkrut, mitte seda pruuni puru, mis on pisut mee maitsega?

Ma ei toitu šokolaadist ja suhkrust ega kakaost ja transrasvadest, aga leian, et sortimendis peaks mul olema valikuvõimalus!