„Praegu on saanud väga tõsise löögi Tallinna arstiabisüsteemi maine ja usaldusväärsus. Mul on väga kahju nendest meditsiinitöötajatest, kes teevad oma tööd ausalt ja südamega ning kellele nimetatud vahejuhtum nüüd samuti kahjuks varju heidab,“ sõnas Mölder.

„Kõik sellised vihjed, kus on tekkinud kahtlus, et ebaausal teel püütakse abivajajalt mistahes viisil omakasupüüdlikult meelehead saada, vaadatakse läbi äärmise täpsusega. Teeme vastavate organisatsioonidega igakülgset koostööd, kes selgitavad välja täpsed faktid ning tõe,“ ütles Mölder.

Abilinnapea lisas, et ükski patsient ei jää juhtumi tõttu nüüd vajaliku ravita. „Lähtuvalt juhtunust tuleb meil kindlasti üle vaadata sisekontrolli toimimine kõigis pealinna haiglates ning selgitada haiglate juhtidele olukorra tõsidust,“ lisas Mölder.

Lääne-Tallinna keskhaigla hooldusravikliinik

Lääne-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja Mark Levin ja õendusjuht Mare Leppik kirjutasid teisipäeval töölt lahkumise avalduse seoses neile esitatud kahtlustusega korduvas altkäemaksu võtmises hooldusravikliinikus ravil olnud patsientide lähedastelt.