Kaitseväe peastaabi teabeohvitser Taavi Laasik ütles Delfile, et paraad Tallinnas Vabaduse väljakul toimub iga ilmaga, aga väga külma ilma korral peetakse paraad lihtsalt lühendatud kujul. "Lühemaks jääb siis presidendi ringkäik ning kaitseväe juhataja ja kaplani kõne," täpsustas ta. Küll ei saa kõva külmaga mängida orkestrid, sellisel juhul esitatakse vajalikud muusikapalad helikandjatelt.

Külmale vaatamata ei jää ära ka kaitseliidu paraad Kuressaares ja kaitseliidu maleva pidulik ühisrivistus üliõpilasorganisatsioonidega Kalevipoja kuju juures Tartus. Sarnaselt Tallinnas toimuva paraadiga võivad väga külma ilma puhul Tartus ja Kuressaares aset leidvad tseremooniad toimuda lühendatud kujul ja ilma orkestrita.

Kindlasti toimub ka Tallinas Pika Hermanni torni lipu heiskamise tseremoonia, kinnitas Delfile riigikogu kantselei kommunikatsioonijuht Epp-Mare Kukemelk.

2007. aastal jäi Tallinnas Vabaduse platsil toimuma pidanud kaitsejõudude paraad suure külma tõttu ära, kuna garnisonimäärustiku järgi harilikult enam kui 12-kraadise pakasega paraade ei korraldata. Kaitseliit on korraldanud paraade siiski isegi 25-kraadise pakasega.