Veel detsembri eest sai Riisalo palka 4100 eurot, kuid alates 1. jaanuarist on president Kaljulaid kantselei direktori põhipalgaks määranud 4400 eurot.

Kaljulaid allkirjastas vastava käskkirja 25. jaanuaril.

Alles detsembris sai Riisalo presidendi käskkirjaga erakordsete teenistusalaste saavutuste eest 3000 euro suuruse preemia.

Palgatõusu sai veel mitu kantselei juhtivat töötajat. Presidendi avalike suhete nõuniku Taavi Linnamäe sõnul korrigeeriti kantselei senise töö analüüsi põhjal aasta alguses ametnike ja töötajate palku. Muutused toimusid kantselei palgafondi raames.

"Arvestasime muudatuste tegemisel nii erinevate ametikohtade ja teenistujate töökoormust, kogemust, kvalifikatsiooni, kantselei tööks vajalikke unikaalseid oskusi või kombinatsioone jms näitajaid, aga ka igaühe individuaalset panust ning võrreldavate ametikohtade tasusid tööturul," selgitas Linnamäe.

Ametnikest muutus palk kantselei direktoril (brutopalk 4400 eurot), riigipea välisnõunikul (3000), julgeolekunõunikul (3000), avalike suhete nõunikul (3450), välisosakonna juhatajal (2700), siseosakonna juhatajal (2700) ja tema asetäitjal (2500) ning vabariigi presidendi nõunik-abil (2000).