„Ma kandideerisin ametisse, sest olin väga kriitiline president Obama triljoni dollari puudujääkide suhtes,” ütles Kentucky senaator. „Nüüd on meil vabariiklased käsikäes demokraatidega pakkumas triljoni dollari puudujääke. Ma ei saa kogu aususe juures kõrvale vaadata.”

Kuigi valitsuse volitused raha kulutamiseks lõpevad keskööl, ei ole tõenäoliselt palju koheseid mõjusid. Elutähtis personal jääb tööle sellele vaatamata ning on võimalik, kui mitte tõenäoline, et nii senat kui ka esindajatekoda kiidavad eelarvekokkuleppe siiski heaks enne, kui enamik föderaaltöötajaid peaks tööle ilmuma.

Valges Majas ei tundutud mures olevat. President Donald Trump ei säutsunud.

Senati demokraadid kutsusid kolmepäevase osalise valitsuse tööseisaku esile eelmisel kuul, takistades kulutuste eelnõu vastuvõtmist, et saada lahendus lapsena USA-sse saabunud dokumentideta sisserändajate probleemile. Seekord oli vabariiklaste kord kaigas kodaratesse visata.

Kokkulepe sisaldab umbes 400 miljardit dollarit Pentagoni uuteks kuludeks, riigisisestele agentuuridele, katastroofide tagajärgede likvideerimiseks ja tervishoiule.