Kohalik meedia teatas, et reede hommikul tungis Ulan-Ude Sosnovõi Bori linnaosas asuvasse kooli kirvega relvastatud õpilane, kellel oli kaasas Molotovi kokteil, ja tekitas tulekahju, vahendab RIA Novosti.

Eriolukordade ministeeriumi teatel saabus hädaabitelefonile 101 teade põlengust koolihoones. Kohale saadeti tuletõrjujad.

„Kui tuletõrjujad kohale saabusid, oli põlenguala suurus klassis umbes 15 ruutmeetrit. Mõne minutiga tulekahju likvideeriti. Koolihoonest evakueeriti üle 500 inimese. Esialgsetel andmetel tulekahju ohtlike faktorite (vingugaasimürgitus, termilised põletused) tagajärjel keegi kannatada ei saanud,” teatas eriolukordade ministeeriumi Burjaatia valitsus RIA Novostile.

Burjaatia valitsuse pressiteenistuse teatel tungis kohaliku aja järgi kella 9.35 ajal kooli kolm noormeest.

„Koolis kandsid nad maske ning viskasid vene keele ja kirjanduse kabinetti, kus toimus seitsmenda klassi õpilaste tund, pudeli süüteseguga. Kabinetis toimus põleng. Kui õpilased ja õpetaja kabinetist välja jooksid, võtsid kurjategijad nad väljapääsul vastu ja tekitasid kehavigastusi. Haiglasse viidi neli kannatanut, sealhulgas seitsmenda klassi kolm õpilast, nende seisundit täpsustatakse. Kinnipidamisel sai kannatada ka üks ründajatest, kes viidi konvoi saatel meditsiiniasutusse, toimub tema isiku tuvastamine. Jätkuvad ülejäänud kahe ründaja otsingud,” teatas Burjaatia valitsus.

Burjaatia prokuratuuri teatel viidi pärast rünnakut haiglasse kuus inimest, kellest kolm, sealhulgas õpetaja, on raskes seisundis. Kannatanute hulgas on ka ründaja, kes üritas ennast noaga haavata.

Venemaa uurimiskomitee andmetel oli ründaja aga üksi. Tema isik on kindlaks tehtud ja ta on vahistatud.

Venemaal on tegemist juba teise rünnakuga koolis sel nädalal. Esmaspäeval sai Permi koolis pussitamise tagajärjel viga 15 inimest. Kahtlusalused on kooli endine ja praegune õpilane.