Umbes kuu aega tagasi hakkas internetis levima Türi-Allikul pardakaameraga üles võetud video, kus juht sooritab täpselt ülekäigurajal möödasõidu kahest autost ja ajab seejuures peaaegu alla lapsevankriga teed ületava naise. Hiljem sai lehest lugeda, et see juht sai 400 eurot trahvi.

Seal oli ohutussaar ja kiiruspiirang 50 km/h. Need teda ei takistanud.

Igasugused takistused ja piirangud, mida maanteeamet meie teedele organiseerib, üksnes ärritavad korralikku liiklejat, kes ei saa enam mööda sirget teed ega laugeid kurve liikuda rahulikult ja sujuvalt.

Rullnokad seevastu kihutavad ikka kõigist mööda, kas või vasakult poolt ohutussaart. Sellised möödasõidud hoiaks ära võib-olla ainult see, kui kogu autoliiklus antud teel ära keelata. Teisest hiljuti ilmunud videost selgus, et neid ei peata isegi raudteeülesõidu tõkkepuu.

Millal me ükskord tunnistame, et liikluse takistamine ei tee seda ohutumaks? Vaja on rohkem politseid! Praegu liiklusjärelevalve praktiliselt puudub. Ringteede ehitamise ja kiiruspiirangute langetamise asemel oleks vaja riigi peale ööpäevaringselt vähemalt 30 lisapatrulli.

Ebaloogilised ja ebavajalikud takistused liikluses lihtsalt raiskavad raha.