"Olge ettevaatlikud, turvafirmas töötavad psühhopaadid!" kirjutas üks reede õhtul ohtu sattunud naine sotsiaalmeedias.

Ta kirjeldas, et reedel kell 16.40 oleks turvafirma auto nad Lasnamäe Centrumi sissepääsu lähedal äärepealt alla ajanud. "Jalutasime SEB panga juurest sissepääsu suunas, kui märkasime, et kõnniteele pööranud auto suundub meie poole. Hüppasime sõbrannaga sõiduteele, kus ühtegi autot ei olnud. Aga isegi see ei aidanud ja ta oleks äärepealt mu sõbrannale tagumise rattaga otsa sõitnud."

Auto jäi naise sõnul äkitselt kõnniteel seisma ja sealt väljus turvaettevõtte riietes mees, kes läks naistele pilku heitmata poodi.

Mees viibis poes umbes minuti, mille jooksul naine autonumbri üles pildistas ja turvafirmasse Securitas helistas. "Tüdruk võttis telefoni ja ajal, mil hakkasin talle selgitama, mis juhtunud oli, jooksis turvafirma töötaja poest välja ja istus autosse," jätkas ehmunud naine.

"Mu sõbranna ütles mehele, et ta oleks meid peaaegu alla ajanud. Selle asemel, et vabandada, hakkas ta meie peale lõugama, et ta ei ajanud meid alla," kirjutas naine sotsiaalmeedias.

"Sellel hetkel, pärast meie peale lõugamist, istus ta autosse, pani pauguga ukse kinni ja hakkas meie poole tagurdama. Sõbranna haaras minu käest ja tiris autost eemale. Autojuht lahkus kiirustades," meenutas naine.

Turvafirmas telefonile vastanud naine kinnitas, et tegemist oli Securitase autoga ja juhil oli kiire. Samuti lubas ta, et juhile tehakse noomitus.

"Pole sõnu, mu sõbranna on kuuendat kuud rase. Me värisesime pikka aega," ütles naine ärevalt.

Naine helistas ka politseisse, kust öeldi, et ta saab teha avalduse. "Häirekeskusele teatati 12. jaanuaril kella 17 paiku, et turvaettevõtte sõiduk oli pool tundi varem sooritanud Lasnamäe Centrumi juures ohtliku manöövri ning selle juht käitus ebaviisakalt," ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik Delfile.

"Teatajale selgitati, et ta saab juhtunu asjaolude selgitamiseks pöörduda jaoskonda ning anda ettevõttele turvatöötaja käitumise osas tagasisidet," lausus Kuik.

Securitas: vabandame intsidendis osalenute ees

Turvafirma Securitase kommunikatsioonijuht Annika Karindi ütles Delfile, et informatsioon intsidendi kohta on ettevõtteni jõudnud ja hetkel tegeleb juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamisega ettevõtte sisekontroll.

"Securitas Eesti AS võtab väga tõsiselt kõiki märkusi ja kaebusi meie teenuste kvaliteedi ja töötajate käitumise osas ja analüüsib alati põhjalikult tekkinud intsidente, et võimalikult objektiivselt olukorrale hinnangut anda, järeldusi teha ning õppida, et edaspidi sarnaseid juhtumeid vältida," kinnitas Karindi.

"Konkreetse intsidendi osas on keeruline tuvastada täpselt juhtunut, kuid kuna meie töötaja tõepoolest oli ettevõtte sõidukiga manööverdades ettevaatamatu, vabandame intsidendis osalenute ees, et meie töötaja põhjustas neile ebameeldiva olukorra," sõnas Karindi.

"Mis puudutab antud sündmust täpsemalt, on väga raske tagantjärele kindlaks teha, kas ja milline oli toimunud dialoog Securitase turvatöötaja ning kahe naisterahva vahel. Põhjuseks, miks turvatöötaja sündmuskohalt minema kiirustas, oli saabunud paanikahäire ning vajadus sellele reageerida," selgitas Securitase kommunikatsioonijuht.