Pärast laupäeval Ida-Hiina merel teise laevaga kokku põrkamist juba ligi nädala põlenud tanker asus eile pärastlõunal umbes 300 kilomeetri kaugusel Amami Oshima saarel asuvast Sokkozakist loodes, teatas Jaapani rannikuvalve Kagoshimas asuva 10. regiooni esindaja.

Amami Oshima on Ryukyu saarestiku üks põhjapoolsemaid saari.

Iraani tankeri Sanchi pardal oli ligi miljon barrelit ülikerget väga tuleohtlikku toornaftat ehk kondensaati, mis oli teel Lõuna-Koreasse.

Tanker põrkas umbes 184 kilomeetri kaugusel Hiina rannikust Shanghai lähistel kokku kaubalaevaga CF Crystal, mis vedas USA vilja.

Jaapani rannikuvalve esindaja sõnul lükkasid Hiina võimud tagasi Jaapani rannikuvalve abipakkumise, teatades, et abi palutakse, kui seda vajatakse.

Jaapani rannikuvalve saatis olukorda jälgima patrulllaevad ja lennuki.

Hiina kesktelevisiooni teatel on tanker viimase kahe päevaga 40 kilomeetrit lõuna poole triivinud.

Tulekahju üritavad kustutada ja kadunud meeskonnaliikmeid otsida umbes 14 päästelaeva, teatas Hiina kesktelevisioon Shanghai otsingu- ja päästekeskusele viidates.

Sanchi pardal oli õnnetuse hetkel 32-liikmeline meeskond. Üks arvatavasti tankerilt pärit surnukeha leiti esmaspäeval ja saadeti tuvastamiseks Shanghaisse. Ülejäänud meeskonnaliikmed on endiselt kadunud. Meeskond koosnes 30 iraanlasest ja kahest bangladeshlasest.