Eile andsid riigikogu täiskogu korralisel istungil riigikogu Reformierakonna, Vabaerakonna ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioonid üle umbusaldusavalduse Keskerakonda kuuluva majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni vastu.

Kohal oli 97 saadikut, neist 44 rahvaesindajat toetasid Simsoni umbusaldamist. Umbusaldamise vastu oli 49 saadikut, üks ei osalenud.

Mullu septembris Keskerakonna ridadest välja arvatud Olga Ivanova oli ainus saadik, kes hääletusel ei osalenud. Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi ütles ERR-i uudisteportaalile, et Ivanova käitumine võetakse arutlusele. "Arutame kindlasti ka fraktsioonis hääletamistulemusi," lausus Hanimägi.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kesrti Sarapuu ütles ERR-ile, et Ivanova käitumine oli kahetsusväärne ja tuli fraktsioonile üllatusena.

"Ta oli saalis, vestlesin enne istungi algust ja rääkisime, et oleks väga kena, kui ta fraktsiooni ühtset seisukohta kaitseks ja ta ei vaieldnud mulle vastu," rääkis Sarapuu, nimetades Ivanova käitumist kohatuks. "Meie õiglustunnet on selline käitumine riivanud."

Sarapuu ei öelnud, et millised sanktsioonid Ivanova suhtes fraktsioon kehtestab. "Küll aga ei tule niisugust lauset, et püüa edaspidi paremini käituda."

Parteitud Marko Mihkelson ja Margus Tsahkna aga hääletusel ei osalenud, ent Delfile teadaolevalt olid mehed enne hääletust siiski majas olemas.

Simson ütles pärast riigikogus läbikukkunud umbusaldusavaldust kommenteerides, et umbusaldus, mis tugineb juba varasemalt ümber lükatud valeväidetele, ei saanudki toetust leida. Simsoni sõnul tehti seda vaid tähelepanu saamise nimel ning selleks, et näidata opositsiooni olemasolu.