USA suursaadik ÜRO juures Nikki Haley ütles ABC Newsi saates „This Week”, et raamat on näide selle kohta, kui kaugele inimesed lähevad, et valetada raha ja võimu pärast.

„Keegi ei sea presidendi stabiilsust kahtluse alla,” ütles Haley.

Saatejuht George Stephanopoulos küsis, kas Haley ei tunne muret, et presidendi lähikondlaste jaoks ei ole tema huvid südameasi.

„Ma olen kogu aeg nende ümber,” vastas Haley. „Ma näen neid inimest panemas kõik, mis neil on, oma töösse ning presidendi austamisse ja usaldamisse. Kui nad seda ei teeks, ei oleks nad seal.”

Saates „Fox News Sunday” tõrjus Luure Keskagentuuri (CIA) direktor Mike Pompeo väited, et president ei loe ning tal on raskusi keskendumisega, kui absurdi ja puhta fantaasia.

Kui saatejuht Chris Wallace küsis otse presidendi sobivuse kohta ametisse, tegi Pompeo lühikese pausi ja seletas siis, miks ta seda tegi.

„Täielikult sobiv. Tähendab ma tegin pausi ainult sellepärast, et see on naeruväärne küsimus,” ütles Pompeo.

Wallace märkis, et CIA koostab maailma riigijuhtide psühholoogilisi profiile, ja küsis, mida Pompeo ütleks riigijuhi kohta, kes nimetab end „väga stabiilseks geeniuseks”, nagu tegi Trump laupäeval Twitteris.

„Ma ei austa seda küsimust vastusega,” lausus Pompeo.

Valge Maja poliitiline vanemnõunik Stephen Miller vestles aga CNN-i saates „State of the Union” Jake Tapperiga ja nimetas presidendi iseloomustust raamatus väljamõeldiseks.

„Raamatut on kõige parem mõista kehvasti kirjutatud väljamõeldisena,” ütles Miller. „Autor on rämpsraamatu rämpsautor.”

„Presidendi reetmine selles raamatus on niivõrd vastuolus nende tegelikkusega, kes koos temaga töötavad,” lisas Miller.

Tapper pidi ühel hetkel Millerit rahustama: „Stephen, rahune maha, rahune maha, rahune maha.”

„Ma saan aru,” ütles Tapper ühel hetkel. „On üks vaataja, kellest te praegu hoolite, ja te olete ülipüüdlik ja te püüate talle meele järgi olla, okei, ja ma olen piisavalt meie vaatajate aega raisanud.”

Trump nägi asju teisiti ja kirjutas Twitteris, et Miller „hävitas” Tapperi selle intervjuu käigus.