3. jaanuaril kell 17.08 sai G4S juhtimiskeskus tulekahjuhäire Rakveres asuva eramu elutoast. Sündmuskohale saadeti patrull. Kolme minutiga kohale jõudnud turvatöötaja kuulis majast sireeni ja nägi läbi köögiakna ratastoolis istuvat inimest. Tuld ega suitsu kuskilt ei paistnud.

Turvatöötaja püüdis majas oleva inimesega kontakti saada, aga tulutult. Hoonesse sisse ta ei pääsenud. Turvaettevõtte juhtimiskeskus teavitas juhtunust meesterahva hooldajat, kes hakkas sündmuskohale liikuma.

Seejärel tuli majast veel üks tulekahjuhäire. Seekord teiselt korruselt. Turvatöötaja märkas sel ajal juba läbi akna, kuidas maja trepihall hakkab suitsust halliks minema ja teavitas juhtunust häirekeskust.
Sündmuskohale saabusid mõne minuti jooksul nii majas olnud mehe hooldaja kui ka päästjad.

Turvatöötaja sisenes koos hooldajaga majja, mis oli suitsu täis. Selgus, et põleng oli tõenäoliselt alguse saanud küünla ümber olnud jõulukaunistusest, mille majas elav ratastoolis vaegkuulja suutis ise ära kustutada. Põlengu kustutamiseks kasutas ta laualina, mis oli aga kaetud kilega ja võttis samuti tuld ning tekitas palju suitsu. Oma joogikruusiga vett visates õnnestus mehel põleng lõpuks kustutada. Tuli elutoa laualt kaugemale ei levinud.

Kuna majaelanik oli palju suitsu sisse hinganud, siis viisid kiirabimeedikud mehe haiglasse kontrolli. Päästjad kontrollisid maja üle ja tuulutasid ruumid.

Pildil põlema süttinud jõulukaunistus:

Pilt põlema süttinud jõulukaunistusest