„Ma ei arva, et termin „raudne eesriie“ võiks praegu asetuda USA ja Venemaa suhetesse,“ ütles Lavrov esmaspäeval usutluses uudisteagentuurile Ria Novosti.

Ta tõdes siiski, et Ameerika pool on astunud mitmeid samme, mis ei aita just suhteid kahe suurriigi vahel soojendada, tuues näidetena majanduslike sanktsioonide kehtestamise ja diplomaatilise kinnisvara konfiskeerimise USA territooriumil.

Vene esidiplomaat märkis, et hoolimata makartismi (inglise keeles McCarthyism -toim) uuest puhkest, on põhjust olla kahe riigi suhte tuleviku osas optimistlik.

„Ma olen isiklikult veendunud, et nagu kõigil sai villand nõiajahist, mille algatas omal ajal senaator Joseph McCarthy, toimub ka nüüd kainenemine ja kahepoolsete suhete taastamine,“ ütles Lavrov.

Venemaa omalt poolt ei kavatse hakata ameeriklastega vastasseisu astuma, kuid on valmis tõrjuma enda pihta tulevad agressiivsed lüked, ütles välisminister. Venemaa käitub pragmaatiliselt, hoolimata kasvavast venevastasusest Ameerika pealinnas, väitis ta.