Telekanali ETV+ käesoleva aasta eelarve oli 3 006 739 eurot, ent see pole aidanud teiste venekeelsete kanalitega vaatajate arvestuses konkureerida.

Nagu allolevalt tabelilt näha, on ETV+ kogu oma tegevusaja jooksul võidelnud venekeelsete kanalite arvestuses vaatajate poolest eelviimase koha eest. 2016. aasta juunis oli küll korraks ulatuslik tõus, kus mööduti ka kanalist 3+, kuid seda saab seletada jalgpalli Euroopa Meistrivõistluste ülekannete näitamisega.

Augustis tõdes Roose Delfile, et ETV+ reitingud on tõepoolest nigelad ning muudatusi saaks teha alles järgmise aasta eelarvega, ent väiksemaid muudatusi lubas teha ka sügisel, kuid nähtavasti ei ole Emori uuringud armu andnud.

Tallinna TV eelarve kasvab uuel aastal 3 592 500 euroni, ent vaadatavus on seal pea kaks - teinekord kolmgi - korda suurem kui venekeelsel kanalil ETV+.

Alloleval joonisel on võrreldud TTV ja ETV+ vaadatavust viimase tegevusaastate jooksul. Oktoober 2015 - november 2017 (% vaatajamisajast)

Kui liita ka TTV ja ETV+-i eelarved, on tulemus võrreldav ERRi põhikanali ETV eelarvega. Uue ühendkanali eelarve võiks siis olla ligi 6,6 miljonit, ETV tänavune eelarve oli 7,1 miljonit eurot.

Kui mõlemad kanalid suudaksid liitumisel hoida oma reitinguid, võiksid nad venekeelsete kanalite vaadatavuse arvestuses võidelda neljanda koha eest, ent poodiumikohtadel konkureerimiseks oleks siiski veel palju minna.

Viimatises ERRi arengukavas, mis käsitleb aastaid 2018-2021, on tutvustatud ka ETV+ tulevikuplaane. Selle kohaselt alustab kanal tuleval aastal koostööd teiste riikide telekanalite ja sõltumatute Eesti produktsioonifirmadega uute venekeelsete formaatide väljatöötamiseks ning venekeelse telesisu tootmise tõmbekeskuse loomiseks. Samuti on kavas tuua eetrisse lastele ja noortele suunatud võistlusliku iseloomuga telemäng.

Kas sellest piisab vaatajanumbrite kasvatamiseks või on tarvis tõsisemalt võtta võimalikku liitumist Tallinna Televisiooniga, näitab aeg.

ERR avas 2015. aasta septembris kanali ETV+ Eesti venekeelsele elanikkonnale objektiivse ja mitmekesise informatsiooni edastamiseks.