"Et Delfi küsis ja õhk on spekulatsioonidest paks, ütlen, et ei kavatse erakonna esimeheks kandideerida. Kavatsen esimest korda peale edukat Tallinna kampaaniat ja kolmanda lapse sündi tegeleda talvel hoopis lumememmede arhitektuuri ja lugemisega, et uusi ideid koguda, elu kuuldavasti olla ka väljaspool 24/7 poliitikat. Teen julge sammu ja lähen kontrollin, kas on," ütleb Michal Delfile.

Juhi valimine kerkis teemaks, kui Reformierakonna juhatusse kuuluv Siim Kallas ütles nädala sees ERR-i portaalile antud intervjuus, et järgmise aasta suvel tuleks erakonnas teha uued juhivalimised, sest ei saa minna valimistele, kui osa parteist pole praeguse juhtgrupiga rahul.

"Kuna see probleemipundar on nüüd üles visatud, tegin ettepaneku korraldada erakorralised erakonna juhatuse valimised juba jaanuaris 2018," ütles Reformierakonna esimees Hanno Pevkur reedel pärast erakonna juhatuse koosolekut.

Kuid erakonna juhatus Pevkuri ettepanekuga siiski veel kaasa ei läinud. Arvati, et kõigepealt tasuks tegeleda sisuliste küsimustega, sealhulgas opositsioonis käitumisega.

On olnud juttu, et Pevkuri konkurendiks võiks olla Kaja Kallas ja ka Kristen Michal olevat tema toetajate leeris.