Lisaks käsirelvade sisselaskmisele harjutasid reservväelased jao kiirrünnakut. Pioneerid, tankitõrjujad ja miinipildurid alustasid erialarelvade kordusõpet, et valmistuda homme Sirgala harjutusalal peetavateks suurekaliibriliste relvade lahinglaskmiseks.

Õppus Okas 2017 kestab pühapäevani, mil Jõhvi linnakusse kutsutud 13. jalaväepataljoni enam kui 500 reservväelast annavad tagasi oma varustuse ja relvad ning suunduvad tagasi koju.

Lisaõppekogunemist Okas 2017 võtavad osa ka 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljon ja NATO Eestis paiknev lahingugrupp.

Lisaõppekogunemise Okas 2017 eesmärk on kontrollida riigikaitse käsuahela toimimist Vabariigi Valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelase kogunemiseni.

Lisaõppekogunemine toimub teist aastat järjest - esimene lisaõppekogunemine toimus eelmise aasta 2. detsembrist 5 detsembrini, mil teenistusse kutsuti üle 300 reservväelase ja kaitseliitlase Põhja- ning Lõuna-Eestis.

Eesti Vabariigi Valitsuse 6. detsembri otsusega kutsuti lisaõppekogunemise Okas 2017 raames 10. detsembrini teenistusse 669 1. jalaväebrigaadi 13. jalaväepataljoni reservväelast.