"Sommid olid omal ajal Kännu Kukes tihedad külalised. Muusikat tegi Mati Nuude ja sommidega sai tantsu vihutud kuniks nad veel enam-vähem olid. Üdljuhul tõmbasid nad ennast ikka korralikult käima. Tallinna tänavatel tundis soomlased ära pideva ja kõva häälega räuskamisega."

"Tõsi on, et tänu soome televisioonile (ja raadiole) õpiti enam-vähem seeditavalt ära soome keel ja piiride avanemisel olid põhja-eestlased seepärast Soome "anastamisel" oluliselt paremal stardiplatvormil."

"Soome TV oli 1960ndatel ja 1970ndatel nagu muinasjutt. Lihtne, moekas ja kaasaegne. Ilusad filmid, kontserdid, kokasaated, meelelahutus, uutised jne. 1960ndal aastal nägi Rannamõisa kandis Soomet hea antenniga päris kvaliteetselt. Pidi ootama, kuni pisikese ekraaniga Rekordile lisatud häälebloki lamp soojenes ja hääl tekkis. Rekordi väike ekraan oli väga selge ja terava pildiga. Tänapäeva noored ei kujuta seda ettegi."

"Minu vanaema oli Soomes ühe kindrali perekonnas toatüdruk. Kindraliproua oli vanaema vastu väga kena. Leerikleidi õmbles vanaemale kindraliproua rätsep. Kangas oli nii kallis ja kleit nii ilus, et sellega poleks häbi osaleda Türgi ajaloolises seebiooperis. Nendes on teatavasti väga kallid kangad ja ilusad kleidid. Kindraliproua andis vanaemale ka Wedgwoodi taldrikuid. Veetsin terve okupatsiooniaja neilt suppi süües."

"Tunnen Soome TVst puudust siiani, sellest kultuurist, maailmanägemisest, praegune YLE1 ja YLE2 seda ei korva. Käisime klassiõe juures vaatamas Ylest Tom Jonesi show'sid. Millised põnevad inglise ja USA teleseriaalid! Mäletan siiani. Eks muidugi noor inimene vaimustub kergemini. Hiljem vaatasime koos pojaga, jooksime kell 7 õhtul õouest tuppa Pikku Kakkost vaatama, ja paari aasta pärast ütles ta äkki, et enam pole mul tõlkida vaja. Kustumatud mälestused. Aken kultuuri."

"Ilmselt nägin Soome TV esimest korda jõulu ajal, sest reklaam oli nagu muinasjutt. Katri Helena, Jukka Kuopiomàki, Kirka, Fredi. Tasapisi hakkas hallitusest ja sääst aru saama. Mulle meeldis hoopis Bonanza. Lõpuks nägin biitleid. Olin seitsmendas taevas. Pääsesin vene propaganda mõjust. Olen Soomele väga-väga tänulik ja soovin neile südamest õnne."

Millised mälestused sind Soomega seovad? Jaga neid aadressil rahvahaal@delfi.ee!