"Tõepoolest, sel korral oli meil kokkulepe sotside ja reformierakonnaga esimeeste ja aseesimeeste osas Tallinna linnaosakogudes," ütleb Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni juht Solman Delfile.

"Edastasime kokkuleppe ka oma liimetele Põhja-Tallinna linnaosa halduskogus. Midagi läks viltu, mis täpselt juhtus, selgitame võimalikult kiiresti välja ja klaarime selle olukorra," räägib ta ja lisab: "Esmase tagasiside põhjal teame, et IRLi Põhja-Tallinna liikmete tunded Yoko Alenderi suunal, kes käitus mõned aastad tagasi väga inetult ja reeturlikult IRLi suunal, ei olnud soojad - inimestel oli emotsionaalselt keeruline tema poolt hääletada. Kuid nagu ütlesime – me selgitame täpsed asjaolud välja ja klaarime olukorra ära."

Linnaosakogu esimeheks valiti keskerakondlane Andrei Birov, kes sai 12 poolthäält - seda vaatamata asjaolule, et Keskerakonnal on 21-liikmelises linnaosakogus 10 häält ehk vähemus.

Opositsiooni kandidaat linnaosakogu esimehe kohale – reformierakondlane Yoko Alender – sai salajasel hääletusel 8 häält.