Möödunud nädalal kinnitas Keskerakonna Tallinna nõukogu Mustamäe, Lasnamäe, Põhja-Tallinna ja Haabersti linnaosade võimalikud juhid. Lasnamäe juhina jätkaks Maria Jufereva, Põhja-Tallinnas Raimond Kaljulaid ja Haaberstis Marek Jürgenson. Mustamäe linnaosa vanema kandidaat on aga Lauri Laats.

Kes on kaheksa võimalikku linnaosa vanemat?

  • Kesklinna vanemaks võib saada Vladimir Svet. Tartu ülikoolis õigusteaduste magristrikraadi omandav Svet on alates 2016. aastast olnud õiguskantsleri nõunik. Varasemalt oli ta Tallinna Kesklinna valitsuse kantselei spetsialist ja veel enne kultuuri- ja noorsootöö vanemspsetsialist.
  • Nõmme linnaosa hakkaks juhtima Grete Šillis. Šillis on Tallinna kodanik, sündinud Haaberstis ja ka tänavu kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris ta Keskerakonna nimekirjas just Haabersti ringkonnas, saades 24 kohaliku hääled. 26-aastane naine elab hetkel Põhja-Tallinnas. Vastates Delfi küsimusele, mis seob Šillist Nõmmega, tunnistas ta ausalt, et selle linnaosaga tal otsest seost ei ole. Eelnevalt on Šillis töötanud riigikogu Keskerakonna fraktsioonis õigusnõunikuna. Viimase aasta on värske linnaosavanema kandidaat olnud riigikogu esimese aseesimehe Enn Eesmaa nõunik.
  • Pirita vanemaks võib saada Alina Tubli. Tubli sattus kõrgendatud tähelepanu alla juunis, kui avalikkuse ette jõudsid tema ähvardused erakonnakaaslaste suunas. Toona Keskerakonna noortekogu esimees Tubli lubas anda peksa nii noortekogu liikmele Triinu-Liis Paabole kui ka tema toetajale, Keskerakonna aseesimehele Jaanus Karilaiule. Tubli vabandas meedia teel juhtunu pärast ja sõnas, et tal on kahju, kui need naljad solvasid keskerakondlasi. Seni on Tubli olnud peaminister Jüri Ratase nõunik noorsootöö alal.
  • Kristiine võimalik juht on Jaanus Riibe. Tänavu Lasnamäe ringkonnas kandideerinud Riibe on seni töötanud Lasnamäe Linnaosa valitsuses linnaosa vanema asetäitjana. Enne valimisi Tallinna Kuristiku gümnaasiumis erakonna värvides ja nimega pastakaid jaganud Riibe pälvis 145 lasnamäelase poolehoiu.
  • Lasnamäe linnaosa juhina jätkaks Maria Jufereva. Jufereva on Tallinna suurima linnaosa kümnes vanem ja ametis olnud alates 2015. aastast. Jufereva on Tartu ülikoolis omandanud magstrikraadi ajakirjanduse erialal. Eelnevalt on Jufereva töötanud Pervõi Baltiski Kanali saatejuhi ja toimetajana. Lisaks sellele on ta nii Tartu kui ka Tallinna ülikoolis õpetanud tudengeid.
  • Haabersti linnaosavanemaks jääks Marek Jürgenson. Jürgenson on 1977. aastal Tartus sündinud. Kõrghariduse omandas ta Tartu ülikoolis ettevõttemajanduse erialal. Jürgensoni kogemustepagas on muljetavaldav - ta on töötanud nii AS Vastse-Kuuste linatööstuse personalijuhi, Tallinna Kesklinna vanemana kui ka Tallinna Ettevõtlusameti juhatajana.
  • Põhja-Tallinna linnaosa vanemana jätkaks mees, kes kogus tänavu kohalike omavalitsuste valimistel rohkem hääli kui Yana Toom, 5521 põhjatallinlase poolehoiu saavutanud Raimond Kaljulaid. Aastatel 2002-2004 oli Kaljulaid Edgar Savisaare avalike suhete nõunik. Kaljulaidist sai möödunud aastal Põhja-Tallinna vanem, enne seda töötas ta kümme aastat turunduse ja reklaami alal, aidates kaasa ka paljude Keskerakonna valimiskampaaniate korraldamisele.
  • Mustamäe vanemaks sai Lauri Laats. Laats juhtis Mustamäe linnaosa ka aastatel 2009-2011. Lisaks sellele on ta ka olnud Tallinna Linnavolikogu aseesimees.
Vaata siit, kuidas Keskerakonna Talllinna nõukogu linnaosadele vanemaid valis: