Riina, kes kandis 26 eluaegset vanglakaristust ja arvatakse olevat andnud käsu enam kui 150 mõrvaks, oli kunstlikus koomas pärast tervise halvenemist kahe operatsiooni järel, vahendab AFP.

Eile 87-aastaseks saanud Riina suri Parma haigla vangide tiivas kohaliku aja järgi enne kella 4 hommikul, teatasid Itaalia peamised ajalehed ja uudisteagentuur ANSA.

Itaalia tervishoiuministeerium andis eile Riina naisele ja kolmele neljast lapsest loa teda hüvastijätuks külastada.

Riina vanim poeg Giovanni kannab samuti eluaegset vanglakaristust nelja mõrva eest.

„Sa ei ole minu jaoks Totò Riina, sa oled lihtsalt mu isa. Ja ma soovin sulle palju õnne sünnipäevaks, isa, sellel kurval, aga tähtsal päeval, ma armastan sind,” kirjutas teine poeg Salvatore eile Facebookis.

Eakas Riina taotles juulis enese raske haiguse tõttu vanglast vabastamist. Taotlust ei rahuldatud. Kohus leidis, et vangistuses saadav ravi on sama hea, kui ta saaks vabaduses.

Arstid ütlesid tol ajal, et endine maffiaboss oli „valgustatud”. Varem sel aastal salvestati teda salaja ütlemas, et ei kahetse midagi. „Nad ei murra mind kunagi, isegi kui nad annavad mulle 3000 aastat,” ütles Riina.

Riina kõige väljapaistvamad mõrvakäsud on maffiavastaste kohtunike Giovanni Falcone ja Paolo Borsellino tapmine 1992. aastal. Viimased olid teinud kartmatult tööd enam kui 300 mafiooso kohtu alla andmiseks 1987. aastal.

Riina oli ka pommiplahvatuste sarja taga Roomas, Milanos ja Firenzes, milles hukkus kümme inimest.

„Jumal andku talle armu, sest meie ei anna,” tsiteeris ajaleht Fatto Quotidiano Firenze plahvatuse ohvrite ühingut.