Häid šansse arvatakse olevat ka Taanil ja Hollandil. Kokku pürib agentuuri asukohariigiks 19 liikmesriiki, Eesti nende sekka ei kuulu. Praegu asub 900 töötajaga agentuur Londonis, ent peab sealt Brexiti tõttu lahkuma. EL-i ministrid otsustavad agentuuri uue asukoha 20. novembril toimuval salajasel hääletusel.

Ajalehega vestelnud diplomaatide sõnul käib enne otsutavat hääletust liikmesriikide vahel raevukas lehmakauplemine. EL-i ametnikud leiavad, et Kesk- ja Ida-Euroopas peaks olema vähemalt üks tähtis agentuur ja Slovakkia kandidatuuri peetakse nendest kõige tugevamaks. Samuti tahetakse riiki premeerida euroskeptilises regioonis üles näidatud euromeelsuse eest. Agentuuri juhtkond pole aga Bratislavasse kolimisest vaimustuses, hoiatades, et sellisel juhul võib kuni 70% töötajatest lahkuda.

Itaalia aga soovib, et ravimiamet koliks Milanosse ja olevat pakkunud Balti riikidele, et suurendab vastutasuks piirkonna häälte eest oma osalust NATO idapoolsetes heidutusjõududes. Praegu on Itaalia esindatud Lätis ühe mehhaniseeritud jalaväekompaniiga ehk 160 sõduriga. Itaalia šansse parandab seegi, et teine Lõuna-Euroopa suurlinn Barcelona on Kataloonia kriisi tõttu konkurentsist välja langemas.

Väiksem, aga samuti raevukas võitlus käib ajalehe teatel ka Londonist lahkuva Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA) asukoha pärast, kus peetakse favoriitideks Dublinit, Frankfurti ja Pariisi.