„Te teate islamivabariigi võimsust ja kohta. Teist palju võimsamad inimesed ei ole olnud võimelised tegema midagi Iraani rahva vastu,” ütles Rouhani AFP vahendusel.

„Ühendriigid ja nende liitlased on meie vastu mobiliseerinud kõik oma võimekused ega ole saavutanud midagi,” lisas Rouhani.

Rouhani näis viitavat Iraani-Iraagi sõjale aastatel 1980-1988, milles revolutsiooniline Iraan osutas edukalt vastupanu Araabia ja lääneriikide toetatud Iraagi sissetungile Saddam Husseini juhtimisel.

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman süüdistas varem Iraani Jeemeni mässuliste rakettidega varustamises, et neid kasutataks Saudi Araabia vastu, mida Mohammed peab Iraani otseseks sõjaliseks agressiooniks.

Iraan on eitanud igasuguste rakettide andmist Jeemeni mässulistele, väites, et seda oleks võimatu teha Saudi Araabia juhitud õhu- ja mereblokaadi tõttu.

Rouhani kordas, et Iraan soovib Jeemeni konfliktile ja teistele sõdadele regioonis, kus ta on Saudi Araabiaga vastasseisu sattunud, rahumeelset lahendust.

„Me soovime Jeemeni, Iraagi ja Süüria ning ka Saudi Araabia heaolu ja arengut. Ei ole muid teid edasi peale sõpruse, vendluse ja vastastikuse abi,” ütles Rouhani. „Kui te mõtlete, et Iraan ei ole teie sõber ning Ühendriigid ja sionistlik režiim (Iisrael) on, teete te strateegilise ja analüütilise vea.”