Eile kella 06.45 ajal juhtis alkoholijoobes 33-aastane mees Tallinn-Narva maanteel sõiduautot BMW 530D ning sõidukiiruse valimisel ei arvestanud teeolusid, ei tulnud sõiduki juhtimisega toime, mille tulemusel põrkas kokku Narva poolt liikuva sõiduautoga Mazda 3.

Liiklusõnnetuse tagajärjel sai kannatada viis inimest. BMW juht sai ise ka kergemaid vigastusi. Samuti tekitati sõiduauto Mazda omanikule varalist kahju.

Kahtlustatav on korduvalt karistatud väärteokorras liiklusseaduse rikkumise eest, samuti ka mootorsõiduki juhtimise eest lubatud alkoholi piirmäära ületades.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Marina Zagoretsi sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna isikut, kes ole aasta tagasi karistatud mootorsõiduki juhtimise eest lubatud alkoholi piirmäära ületades arestiga, ei ole mõjutanud varasemad liiklusalaste õigusrikkumiste eest mõistetud karistused.

"Kahtlustatav põhjustas oma vastutustundetu käitumisega liiklusõnnetuse, milles said kannatada süütud inimesed ning tema vahistamine on vajalik meede uute kuritegude toimepanemise vältimiseks," lisas abiprokurör Zagorets.

Narva politseijaoskonna patrulltalituse juht Aleksandr Urbi sõnul on joobes juhid liikluses üheks suurimaks ohuallikaks. "Töötame iga päev selle nimel, et teistele ohtlikud sõidukijuhid tabada ja liiklusest kõrvaldada, seda võimalusel pikemaks ajaks. Äsja jõustunud seadusemuudatus toetab meid selles veelgi enam," lisas Urb.

Täna võttis Viru maakohus prokuratuuri taotlusel mehe kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

Kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.