Keskerakond ja sotsid veel kaaluvad, kas teha omavahel Tallinnas koalitsioon, sest poolt- ja vastuargumente on mõlemal piisavalt. Keskerakondliku Tallinna linnavalitsuse kahanemine on aga kaasa toonud selle, et ametikohtasid jätkub.

Kui Taavi Aasast saab linnapea, jääb vabaks tema senine, linnaplaneerimise ja transpordi abilinnapea koht. Arvo Sarapuu koht jäi vabaks siis, kui keskkonnaküsimustega tegelenud Sarapuu sai kevadel kuriteokahtlustuse seoses prügiveo korraldamisega.

Lisaks soovib oma ametist loobuda sotsiaal-ja terviseala abilinnapea Merike Martinson, kes on juba 77 aastane. Juba nelja aasta eest ütles Martinson, et soovis lahkuda linnavalitsusest ja jääda linnavolikogu liikmeks, aga tollane linnapea Edgar Savisaar rääkis talle augu pähe, et ta jätkaks.

Ülejäänud linnavalitsuse liikmed, samuti kõik linnaosavanemad soovivad Delfile teadaolevalt oma ametis jätkata.

Linnaosavanemad on rahvale lähemal, aga tõeline võim on abilinnapeade käes. Mõistagi ei saaks sotsiaaldemokraadid läbirääkimistel kolme abilinnapea kohta. Ilmselt liigutatakse 1-2 linnaosavanemat mujale, näiteks edutatakse abilinnapeaks.

Suurim lootus tõusta abilinnapeaks on väga hea valimistulemuse teinud Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaidil. Kas Keskerakond tahaks tema linnaosa anda sotsist linnaosavanemale, pole kindel, sest Põhja-Tallinn on Keskerakonnale tähtis. Seega võib oodata ka mingit vangerdust linnaosavanemate vahel.

Näiteks võiks sotsidele huvi pakkuda nende esinumber Rainer Vakra kants Nõmme. Samas ei kavatse Vakra ilmselt ise Nõmme linnaosavanemaks minna, tema asemele asuv sotsist linnaosavanem kogub aga ilmselt juba mõne ajaga tuntust, populaarsust ja kujuneb konkurendiks Vakrale tema kodutanumal. Seega võib juhtuda, et sotsid tahavadki hoopis mõnda teist linnaosa.