Kutsekooli lõpetasin küll juba aastal 2012, aga tänu sellele, et mul ei ole kahjuks heal järjel vanemaid (ema suri aastal 2005 ja isa sai käesoleva aasta alguses insuldi). Virelen siiani, et mingile järjele oma asjadega saada, aga see on võimatu. Kõik tööandjad on ju ikkagi küüned enda poole, töötajatega manipuleeritakse ja makstakse seda naeruväärset numbrit, mis ei oleks päris miinimum, aga ikkagi võimalikult madal, et ettevõte maksimaalselt kasumit toodaks ja suured isad selle hops taskusse saaksid panna. Pagan võtaks, mis mõttega?

Need inimesed ei mõista töölisklassi muresid. Küttekolded majas on viimase vindi peal, elekter on nõukaaegne, iga päev hirm, et maja põleb maha. Peale kõige selle pole isegi hetkel kaevu hoovi peal. On kellelgi aimu, palju kaevu puurimine reaalselt maksab? Kui saad 600 eurot kuus palka, ega siis polegi mõtet seda uurida, vaba raha nagunii ei ole. Tahaks ennast normaalselt toas pesta. Tahaks, et see poleks nagu maailma lõpp, kui minu auto roolilatt otsad annab ja ma ei peaks paanitsema, et kust kohast leian 80 eurot vaba raha, et vähemalt see kasutatud varuosa kätte saada.

Oma elu alustavad noored on hätta jäetud. Mis pärast pean lugema, et iga aastaga üha enam noori psühholoogi kabinetti jõuab? Mis seal imestada, kui üritad kuidagi vireleda, ei suuda arveid tasuda ja siis hädaga võtad kiirlaenu, et ennast korra veel inimesena tunda, aga järgmiseks kuuks oled sa omadega veel kehvemal järjel.

Minu sõnum on lihtne, minu soov on lihtne. Tahan midagi siin ilma muuta, tahan inimesi aidata. Eriti tahangi aidata noori, kellel on potentsiaali siin elus läbi lüüa, aga vahendeid ja võimalusi selleks napib.

Mul on ideid, tegelen hetkelgi küülikukasvatuse ja puutööga, mida armastan, mida mulle südamest meeldib teha, aga hetkel ei ole mul isegi varjualust, kus puutööga edasi toimetada. Soovin jõuda nii kaugele, et luua oma MTÜ, täpselt selle eesmärgiga, et aidata noori, kes proovivad oma elu alustada, kuid neil ei ole toetavaid vanemaid ning ei suuda tänapäeva väikeste palkade eest teha.

Kallis inimene, ava lihtsalt vahel oma silmad, vaata kuidas inimesed su ümber elavad ja ehk suudad sinagi ühe pisikese heateo korda saata.