Novembri alguseks remonditakse Vabadussõja võidusammast ümbritsevad graniitplaadid ning paigaldatakse objektile tõkestused, et vältida graniitplaatide lõhkumist. Kahjustuste parandamine ning tõkestuste paigaldamine maksab ligi 76 000 eurot, millest tõkestused ligi 3700 eurot, summale lisandub käibemaks.

Vabaduse väljakul asuv võidusammas avati pidulikult 2009. aastal. Sammas on 23,5 meetri kõrgune ja koosneb saja neljakümne kolmest klaasplokist. Võidusamba maksumus oli 8,5 miljonit eurot ja selle ülalpidamiskulud ühes kuus on 5064 eurot.

2014. aasta kevadel alustati võidusamba taganõlva remonttöödega, mis läks kaitseministeeriumile maksma 60 000 eurot.

Sama aasta sügisel vajas vabadussamba ümbrus taaskord kohendamist. "Käesoleval ajal teostatakse kuni oktoobri keskpaigani kestvaid Vabadussõja võidusamba ala hooldus- ja remonttöid, mille käigus korrastatakse peatrepp, sammmast ümbritseva poleergraniidi servad, samba tagune sein ning üldala," ütles Riigi Kinnisvara AS kommunikatsioonijuht Madis Idnurm tollal Delfile. Hooldustööd läksid maksma ligikaudu 7000 eurot, millele lisandus käibemaks.

Mullu suvel selgus, et samba graniitplaatidega kaetud tagasein ja selle valgustus vajab rekonstrueerimist. Vabadussõja võidusamba tagaseina plaatimistööd ja valgustite vahetus läks maksma 78 920 eurot, summale lisandus ka käibemaks.