Konašenkovi sõnul saabus Poolasse vaikselt USA 2. soomus- ja tankibrigaad „Venemaa otse õppustelt Zapad-2017 kavandatud sõjalise sissetungi alase hüsteeria foonil“. Konašenkov rääkis, et brigaad koos soomustehnikaga paigutati Toruńisse, Bolesławiecisse, Drawsko Pomorskiesse, Żagańisse ja Skwierzynasse. Konašenkov rõhutas, et Ameerika 3. soomus- ja tankibrigaadi sõjatehnika ei ole Balti riikidest ja Poolast samas kuhugi kadunud, vahendab TASS.

„Vastupidiselt NATO ja USA kõigile avaldustele Venemaa piiridele koondatavate vägede „ebaolulisuse“ kohta ei ole nüüd de facto kohale paigutatud mitte brigaad, vaid USA relvajõudude mehhaniseeritud diviis,“ teatas Konašenkov, kelle sõnul on saab USA lähimast Euroopa baasist sinna ettevalmistatud isikkoosseisu ümber paigutada kahe tunniga.

Konašenkov nimetas „baltlaste ja poolakate kogu hüsteeriat „Vene ohu“ kohta õppuste tõttu Pentagoni selle operatsiooni petturlikult välja mängitud kattevarjuks“. „Niisiis, kes valmistab ette agressiooni?“ küsis Konašenkov.

Konašenkov rääkis, et Poolas ja Balti riikides pidi õppuste ajal toimuma USA relvajõudude 3. soomus- ja tankibrigaadi rotatsioon. Kogu selle brigaadi tehnika, ligi 90 tanki Abrams, rasked iseliikuvad haubitsad Paladin, üle 140 soomuki Bradley, oleks pidanud jääma, aga isikkoosseis oleks pidanud välja vahetatama USA relvajõudude 2. soomus- ja tankibrigaadi sõjaväelaste vastu, et mitte rikkuda NATO-Vene alusakti, mis allkirjastati 1997. aastal.

Konašenkov rääkis Euroopa meedia „pretsedenditust hüsteeriast“ Vene sõjaväelaste „hordide“ kohta, kes on saanud käsu sissetungiks ja hübriidoperatsioonideks, õppuste läbipaistmatuse kohta ja väidetavalt Valgevenesse maha jäetava Venemaa löögigrupi kohta. Konašenkovi sõnul paistsid oma „paljastuste“ ja russofoobiaga silma NATO ja Euroopa Liidu „noorliikmed“ Balti riikide ja Poola juhtkonna esindajate isikus. Poola kaitseminister Antoni Macierewicz teatas Konašenkovi väitel vajadusest paigutada oma riiki kaitseks välisohtude vastu vähemalt kaks USA diviisi.

Konašenkov rõhutas, et kümned sõjaväeatašeed, vaatlejad ja massiteabevahendid olid tunnistajaks, et õppused Zapad-2017 lõppesid ettenähtud ajal ning Venemaa relvajõudude allüksused naasid Valgevenest alalisse paiknemiskohta.