Lugupeetud jalakäijad. Palun mõelge oma peas mõned asjaolud läbi. Üks asi on see, et liiklusseadusest tulenevalt on autojuhil kohustus teid ülekäigurajal üle lasta. Teine asi on see, et autojuht teid ei märka/ei suuda reageerida ja saate oma kohtumäärusi teises ilmas edasi nõuda.

Palun mitte trügida ülekäigurajale sellistes kohtades, kus liikleb auto ehk kord tunnis. Las see auto mööda! Sama käib ka Kuressaare kesklinna kohta. Kui oled astumas ülekäigurajale ja näed, et läheduses on tulemas üks auto ja seejärel piiritult tühja maad, siis lase sel autol minna ja ületa seejärel teed.

Olen juba tüdinud sellistest poolearulistest, kes arvavad, et nemad ülekäigurajale astudes üldse teele vaatama ei pea ja et ülekäigurada on justkui üks osa kõrvalisest kõnniteest. See ei ole sedasi. Ülekäigurada on osa liiklusest, nii kui sa sinna astud, pead ikka väga konkreetselt mängu jälgima.

Pimedad ajad on tulemas ja autojuhtidel on jalakäijaid palju raskem märgata. Kummaline selle asja juures on see, et eriti valvsad on lapsed, kellest alati liikluseksamites palju juttu on, et kuidas nad vaatamata teele astuvad ja seal palli mängivad. Reaalsus on aga see, et sellised ullikesed on täiesti täisealised, kes järsku põõsa tagant teele kappavad.