25. septembril alustati linnahalli fassaadilt sinna Märt Sultsi eestvedamisel omavoliliselt joonistatud seinamaalingu eemaldamist. Puhastustöid teostab SodaBlast OÜ ja nende eest tasub Tallinna Linnahalli AS. "Minuni jõudnud info kohaselt läheb seinte puhastamine maksma keskmiselt 2-4 eurot ruutmeetri kohta," ütleb Tallinna Linnahalli AS nõukogu liige Anu Hallik-Jürgenstein. Kunstnikud jõudsid täis joonistada umbkaudu 1500 ruutmeetrit.

Tänaseks on suur osa fassaadist seinamaalingust puhastatud, kuid sinna eelnevalt kritseldatud grafiti on siiani alles. Puhastustööd peaksid kestma veel ligikaudu kaks nädalat.

Hea lugeja, kumb vaatepilt Sulle rohkem meeldib?

"Värvimine ning ka hilisem puhastamine kahjustab mälestist," kirjeldas muinsuskaitse eksperte koondav ICOMOS Eesti esinaine Riina Alatalu. "On mõtlemapanev, et olukorras, kus mitte ainult linnahalli, vaid ka teiste mälestiste kordategemiseks napib Eestis vahendeid, kulutatakse energiat, raha ja materjale linnahalli kui mälestise rikkumiseks."

Linnahalli seinamaalingu projekt on seni saanud Tallinna linnavolikogult 15 000 eurot, peale selle toetas Tallinna Linnahalli AS seda omakorda 10 000 euroga.