Sain ka olla koondatu, olles eelnevalt töötanud Eesti ettevõttes, mis tegutses välismaal. Eeldasin, et töötuperioodil saan rahulikult ise "ringi" vaadata ja sobivat kohta otsida. Aga kus sa sellega. Töötukassas ju elunäinud ja suurte kogemustega spetsialistid palgatud, et sulle nõu anda. Töökogemust on mul ca 20 aastat, sellest pool aega väljaspool Eestit. Töötukassa inimesed teadsid täpselt, kuidas pean oma elu sättida ja kuhu kandideerida.

Kuna elan Lääne-Virumaal, siis siinsed tööturu pakkumised on väga piiratud. Kümme kuud suutsin ennast töötukasssas näitamas käia ja ka ametniku ähvarduse saatel saata oma CVsid sellistesse ettevõtetesse, mille tegevusala, asukoht ja töötasu tegelikult mind ei huvita.

Mina isiklikust kogemusest ja elutarkusest ütlen, et ei ole vaja riigi raha raisata sellistele spetsialistidele, kes reaalsest elust ei tea ööd ega päeva, ausalt. Need inimesed peaksid seal olema nn. klienditeenindajad, kes oma palga saavad meie makstud maksudest, mitte kellegi elu korraldaja.

Otse öeldes, oli kohati päris koomiline ja natuke kurvastav kogemus, kuna mingisugust reaalset nõuannet või abi sealt küll ei saa. Sellel perioodil jõudsin reaalselt ühele töövestlusele ehitustarvete kaubandusketti, aga töötasu suuruse juures jutt lõppes, samuti sattusin Viasati infopäevale. Neil kõik tore ja äge, aga mitte pere inimesele. Töötukassa peaks omale selgeks tegema, keda ja mis vajadusel kuhugi saata, mitte umbes lahmima oma nõudmistega CV saatmisel.