Luksemburg on territooriumilt küll väike, kuid rahvaarvult võib praeguste tendentside jätkudes Eestist mõne aja pärast vaata et mööduda.

Ehkki Luksemburg asub suurte naabrite (Saksamaa, Prantsusmaa ja Belgia) vahel, inimesed on pärit kaugemalt - eeskätt Itaaliast ja Portugalist. Lähinaabrid - sakslased, prantslased ja belglased kasutavad Luksemburgi ära tasuva töökohana, kuid kõrgema elukalliduse tõttu ei kipu alaliselt elama Luksemburgi territooriumil, vaid naasevad väikese vahemaa tõttu õhtuks koju oma riiki ja keelekeskkonda.

Itaallased ja portugallased aga on moodustanud omaette püsivad kogukonnad, mis toimuvad efektiivsete immigratsioonipumpadena. Mõlema rahvusgrupi puhul on keeleliste sugulussidemete tõttu lihtsam ära õppida vaid üks kolmest Luksemburgi riigikeelest - prantsuse keel, ja kahe ülejäänu - saksa ja letseburgi keele vastu näidatakse üles hoolimatust ning ei kohkuta ka tagasi nende mittevajalikkust ning perspektiivitust deklareerimast.

Portugalikeelsete inimeste lisandumine on viinud juba ka portugalikeelsete materjalide ja blankettide ilmumiseni kohalike omavalitsustesse, olemas on portugalikeelsed raadiojaamad ja lehed.