"Sellise idee väljakäija ei suuda realistlikult hinnata, mis toimub ühiskonnas ja mis põhjustel inimesed Tallinnasse liiguvad. Milles on süüdi suurelapselise pere vanemad või üksikvanem selles, et pere ära elatamiseks peavad nad käima Tallinnas tööl autoga, sest kodukohas pole tööd ja ei liigu ka ühistransport? Meil ei ole väga head ühistranspordi katvust üle Eesti. On kohti, kust ei saagi Tallinnasse muud moodi, kui sul peab olema auto. Kuidas sa võtad 40 EURi kuus inimeselt maksu lisaks, kes niigi teenib alla Eesti keskmise. Eestis on niigi toit, riided ja eluase kallis ja sellele läheb juba suur osa palgast ära. Arvan, et tuleb vaadata, mille peale liigselt Tallinn oma raha raiskab ja lõpetada see ära. Meil on kohalikul tasemel suuremaid probleeme, mis vajavad tähelepanu ja lahendamist kui antud artikli autor välja toob."

"Eesti on nii väike riik, et sellised vastandamised on eriti rõvedad. Kui tahta liiklus korda teha, peaks Tallinna ühistranspordi ühendama Harjumaa ühistranspordiga. Lisades rööbastranspordi tegema asja komplekselt korda. 15 km raadiuses elab tuhandeid inimesi, kes sisuliselt ei saa ilma autota linna, sest ühendused lihtsalt puuduvad. Trendid olid ja on nähtavad juba 15 aastat ja keegi isegi ei plaani midagi. Kui nüüd reaalselt tahta nt Tabasalu poolt tulles jätta auto kuhugi, siis millise mullahunniku taha peaks auto jätma? Vägisi ei peaks kedagi suruma, tuleks lihtsalt luua kompleksne ühistranspordi süsteem ja kõik sujuks."

"Tallinnas käib naabervaldadest tööl 50 000 isikut, kellest u 40% kasutavad oma autot kas isiklikel põhjustel või muu transport ei käi või käib ebasobival ajal. 1-1,5 varem pole mõtet tööle jõuda, 30 minutit kuni tund hiljem ei lubata tööle hilineda. Leidke lahendus neile 20 000 isikule, kuidas nad saaksid mugavalt ühistranspordiga tööle, sest neil ju auto kütuse ja auto hooldus raha jätkub. Muidugi Tallinnast põgenesid naabrusesse elama ka need, kelle joaks on Tallinna kinnisvara hinnad üle mõistuse käivad."

Jaga oma kogemusi kodust autota Tallinnasse saamise osas aadressil rahvahaal@delfi.ee!