Täna avaldatud elulooraamat „Verraton Virolainen“ („Võrratu Virolainen“) sisaldab ka mehe tuntumaid ütlusi, vahendab MTV3.

„Ühel ministril peab ju pea selge olema, kui on nii kõrge külaline.“ (Vastus 1954. aastal Nõukogude Liidu ministrite nõukogu aseesimehe Anastass Mikojani küsimusele, miks Virolainen ainult vett joob)

„Teie külvate minu põllule, aga mina külvan enda omale.“ (Vastus 1957. aastal Nõukogude Liidu parima maisikasvatuse eksperdi küsimusele, kuidas Virolainen teda külvamistöös edestas)

„Kui Nõukogude Liit annab Viiburi ja Karjala tagasi, luban juua pudeli viina või viskit.“ (Vastus 1957. aastal NLKP peasekretäri Nikita Hruštšovi pärimisele Virolaineni kainuse kohta)

„Lase oma nina tolli võrra madalamale.“ (Soovitus 1977. aastal Harri Holkerile, kui viimase opositsioonis olnud koonderakond toetust kasvatas)

„Härra suursaadik, ka meie oleme harjunud üllatusrünnakutega ja tegeleme asjaga ise.“ (Vastus 1977. aastal Nõukogude Liidu suursaadikule Vladimir Stepanovile, kes tahtis kutsuda Moskvast eriüksuse Helsingi-Vantaa lennuväljale maandunud kaaperdatud lennukile üllatusrünnakut tegema)

„Kõiges muus on mind juba süüdistatud, aga mitte veel selles, et oleksin Eduskuntas purjuspäi märatsenud.“ (1983. aastal Eduskuntast välja jäädes)

„Ma olen olnud igas fraktsioonis peaaegu igaühega sama meelt ja peaaegu igaühega eri meelt.“ (Lahkudes 1991. aastal lõplikult Eduskuntast)