Tallinna Linnaplaneerimise ameti esindaja Margit Loki sõnul tasub grafiti eemaldamise eest Tallinna Linnahalli AS. "Linnahallil oleks tulnud nii või teisiti seintel varemalt olnud graffiti oma kulu ja kirjadega puhastada," alustab Lokk, "käesolevad seinamaalingud olidki kavandatud ajutistena ja enne projekti käivitumist lepiti kokku, et kuna linnahall pidi seinad varasemast graffitist nii kui nii ise puhastama, siis puhastab linnahall ka kõnealuse projekti käigus maalitud pildi."

Tallinna muinsuskaitseamet on varem levitanud infot, et maalingute eemaldamise eest tasub need sinna maalinud Tag Kings OÜ, nüüd aga selgus, et puhastamise eest maksab hoopiski linn.

Miks maksab seinamaalingu puhastamise eest Tallinna maksumaksja, aga mitte omavoliliselt seinamaalingu joonistanud kunstnikud ja ürituse initsiator, Keskerakonna poliitik Märt Sults? "Leian, et linnahalli nõukogu peaks seda teemat uuesti arutama. Arvestades, et seinamaalingud teostati ilma loata, peaks minu hinnangul arutelu raames kaaluma ka võimalusi, kuidas kaasata seinte puhastamise kulude hüvitamisse teo toimepanijad," möönab Tallinna Linnahalli nõukogu liige Anu Hallik-Jürgenstein.

Hinnanguliselt kolm nädalat kestvad puhastustööd võtab ette SodaBlast OÜ, kelle kodulehel oleva hinnakirja alusel maksab pinna puhastamine grafitist kaks eurot ruutmeetri kohta. Kuna linnahalli fassaadi puhastamiseks kasutatakse kombineeritud meetodit: puhastamine vee ja puhastusvahendiga ning vajadusel ka klaasipuruga, et eemaldada kruntvärv, siis on puhastamine ka natuke kallim. "Minuni jõudnud info kohaselt läheb seinte puhastamine maksma keskmiselt 2-4 eurot ruutmeetri kohta," ütleb Hallik-Jürgenstein. Kunstnikud jõudsid täis joonsitada umbkaudu 1500 ruutmeetrit.

Linnahalli seinamaalingu projekt on seni saanud Tallinna linnavolikogult 15 000 eurot, peale selle toetas Tallinna Linnahall seda omakorda 10 000 euroga.