Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Erki Savisaar ütles Delfile, et kõnealune teema pole fraktsiooni juhatuses arutluse all olnud, seega tegu võis olla vaid esimehe Kersti Sarapuu otsusega.

Kersti Sarapuuga ei ole Delfil õnnestunud veel ühendust saada. Enne tänast Keskerakonna juhatuse koosolekut kinnitas Jaanus Karilaid Delfile, et kooseluseadus polnud kindlasti põhjuseks, kuna Ivanova asemel komisjoni liikmeks saanud Toomas Paur ei toeta samuti mainitud seadust.

Ivanova rääkis veel võimalikust valitsuse lagunemisest, mis tema sõnul ei sõltu mitte ainult Keskerakonna fraktsiooni võimalikust lagunemisest, vaid ka IRL-i fraktsioonist, kust suve esimesel poolel lahkusid Marko Mihkelson ja Margus Tsahkna, kukutades koalitsiooni kuuluvate riigikogu saadikute numbri 54ni.

Täna otsustatakse Keskerakonna juhatuses, kas Ivanova jätkab Keskerakonnas või mitte. Ivanova väljaheitmise puhul on viimane öelnud, et temaga koos lahkuks fraktsioonist veel mõni saadik, ent nimesid ja nende arvu ta esialgu ei täpsustanud.