Mitte kuradi kuskil pole infot selle kohta, kuidas buss nr 42 sõitma hakkab. Vaadake, ma ei saa ilmselt homme hommikul tööle sõita ja teie olete süüdi. Te võite ise proovida tallinn.ee-st sõeluda, kus need peatused ja ümbersõidud on. See inff võib olla edastatud eesti keeles, aga see ei tähenda, et see keel oleks arusaadav.

Jooks.ee sait on mõistagi maas, kui mugav, eks. Olin sunnitud helistama linna infoliinile, kust sain teada - ahaa! - et buss nr 42 kohta ei ole mingit infot! Öeldi, et võib-olla on peatus teises kohas. Ma küsin, kus siis? Paluti varuda aega, sest liiklus on häiritud. Teate, ma ei jaksa nii.

Vanalinna elanikuna ei häiri mind nädalavahetuste lärm akna taga, küll aga see kaks korda aastas toimuv nõrgamõistuslike palagan. Palun rääkige, miks peab sportima koos kümne tuhande teise inimesega? Et pärast oma nime mingis nimekirjas näha? Kas täiskasvanud inimesel pole tõesti midagi targemat teha, kui vaimustuda sellest, et ta on omandanud elementaarse oskuse kasutada oma jäsemeid (ent samas minetanud oskuse joosta normaalselt ehk ÜKSI)?

Te lähete - lubage naerda - raha eest(!) vihma kätte rabelema. Miks peab seda tegema tänavatel? Kas põllud ei kõlba? Mets? Miks ei võiks 42 kilomeetrit joosta näiteks Orissaare staadionil ümber tammepuu? Veel parem, jookske kodus. Elutoas. Tehke ringe nagu loomaaia jääkarud.

Kui ütlete nüüd, et teid huvitab, kas jooksete homme kiiremini kui täna, siis teadke, et see on tähtsusetu ja sellest ei muutu mitte miski. Sellel infol on umbes sama suur väärtus kui sellel, kui kiiresti te käsi pesete. See ei huvita mind ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks see peaks huvitama kedagi teist.
Miks siis arvate, et teil on õigus teiste inimeste elusid pekki keerata?

Ahjaa, sest teile meeldib "võita". Vaadake, see "võit" on puhas ärapanemine, sest keegi teine kaotab ja peab end halvasti tundma, sest ta ei olnud piisavalt hea. Paraku peavad kannatama ka need inimesed, kes sellest jandist osa võtta ei taha. Mida selline omadus inimese kohta näitab? Veel tahan teada, miks peab end koledaks jooksnud inimestega meie kaunist kodulinna pilastama? Arvan, et inimesed on napakad.