Pea nelja kilomeetri pikkune lõik Viljandimaal Viljandi ja Mustla vahel jääb teadmata ajaks püsiva teekattemärgistuseta ning seal kehtib kiirusepiirang 70 km/h, kuna maanteeameti hinnangul ei vasta tee kattekihi kvaliteet nõuetele.

Tuginedes riigiteede ehitustööde vastuvõtueeskirjale, lähtub maanteeamet järgmisest põhimõttest: "Kui kasutatud materjalid, tooted ja tööd ei vasta lepingulistele, siis töid vastu ei võeta ja töövõtja peab töö nõuetekohaseks parandama," selgitas maanteeameti lääne regiooni ehitusvaldkonna juht Margus Eisenschmidt.

Paigaldatud kattekihti katsetati akrediteeritud laboris ning tulemused viitasid ohule, et raskemate sõidukitega teel sõites võivad tekkida ohtlikud roopad. "Esimese katsetulemuse põhjal paigaldatud kattekihi kvaliteet ei vastanud nõuetele," kinnitas Eisenschmidt. Nimelt on paigaldatud asfaltbetoonkattele kehtestatud kvaliteedinõuded: poorsus, bituumenisisaldus, sõelkõver, deformatsioonikindlus jne. Antud juhul ei vastanud nõuetele deformatsioonikindlus.

Teed ehitanud Nurme Teedeehituse esindaja Tarvi Miilits ei soovinud teemat pikemalt kommenteerida.

Hetkel tehakse teekattele korduskatse, mille tulemused peaksid selguma järgmisel nädalal.