Nädala alguses toimunud pressikonverentsil teatasid Edgar Savisaar ja Urmas Sõõrumaa, et ühendavad jõud ning lähevad valimistele ühise nimekirjaga. Täna hommikul registreeriti liit, mis kannab nime Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn.

Valimisliidu teatel on sellega astutud esimene formaalne samm osalemaks oktoobri keskpaigas toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel. Täielik nimekiri valimisliidus kandideerijatest avaldatakse Ivanova sõnul uue nädala alguses.

"Kahe initsiatiivgrupi tulemusel tekib enam kui sajast aktiivsest linnakodanikust koosnev ühine valimisliit, mis tagab kõigi Tallinna linnaelanike huvide kaitse järgmisel neljal aastal. Meie tugevuseks on meie erinevus ja kahtlemata juhtfiguuride elukogemus,“ lisab Ivanova.

Jüri Mõisa sõnul saab liit konkreetse programmi, mis ei hakka sarnanema tavapärastele parteiprogrammidele. "Me oleme tegusad inimesed ja viime selle programmi ellu, kes iganes meie tulevaseks partneriks Tallinna Linnavolikogus ka ei osutuks. Meie valimisliit on kaasav, mitte välistav poliitiline jõud," sõnas Mõis.

Homme, 31. augustil lõppeb valimisliitude registreerimine oktoobris toimuvateks kohaliku omavalitsuse volikogude valimisteks. Kandidaate saab registreerida kuni viienda septembrini. Valimisliite ja kandidaate registreerivad valla ja linna valimiskomisjonid.

Kohalikel valmistel on kandideerimisõigus hääleõiguslikul Eesti kodanikul ja Euroopa Liidu kodanikul, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on 1. augusti seisuga omavalitsuses, kus ta soovib kandideerida.

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine algab 5. oktoobril, valimispäev on 15. oktoobril.