Kuigi Märki sõnul ei tohiks Tallinna prügila kindlasti elusjäätmeid vastu võtta, arvab ta siiski, et olukorras ei saa süüdistada mitte prügilat, vaid pigem jäätmevedajaid, kelle tegevuse tagajärjel Talleggi haudejaama konteinerid prügilasse jõudsid.

"Prügilas tehakse vaatlus, et oleks ikka "õige kraam", kuid kuna minu teada viiakse ülevaatust läbi kaameraga, siis ei saagi kontrolli nii põhjalikult teostada," arvab Kristjan Märk, viidates piiksuvatele prügikastidele, mille heli läbi kaamerapildi ametnikuni ei jõua.

Seetõttu seisneb küsimus heakorra ja jäätmehoolduse osakonna juhataja silmis pigem selles, miks jäätmevedajad pole prügikasti sisu suhtes tähelepanekuid avaldanud. Kuna jäätmevedajad puutuvad teoreetiliselt konteinereid liigutades piiksuvate linnuhäältega kokku ning peavad ka prügilas näitama ametnikule konteinerite sisu, ei mõista Märk, miks pole vedaja käest tulnud asjakohaseid märkuseid.

Kuigi eksisteerib tõenäosus, et öösel konteinerisse surutud tibud olid uue päeva pärastlõunaks juba hinge heitnud, arvab zooloog Aleksei Turovski, et tugeva vastupidavusega kanapoeg võib sellistele oludele kaua vastu panna.

Linnukasvatusteadlase Matti Piirsalu sõnul peavad tibud ilma toiduta kehvades oludes vastu maksimaalselt kaks ööpäeva. Muidugi tuleb teadlase sõnul tibude juhtumile hinnangu andmiseks võtta arvesse konkreetsetes oludes valitsevaid tingimusi. Siiski arvavad eksperdid, et juba sündides kõike tajuvad linnupojad jõuavad enne suremist kaua piinelda.

HKScani kommunikatsioonijuhi Kerstin Apsiga ühendust võttes selgus, et jäätmevedu teostava ettevõtte nime nad lepingule tuginedes avalikustada ei saa.