Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul andis kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja täna hommikul siseminister Andres Anveltile ülevaate Barcelonas ja seal lähistel toime pandud terrorirünnakutest, teatas siseministeerium.

Ühisel nõupidamisel koos politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitjaga arutati ka olukorda Eestis. Kaitsepolitseiamet kinnitas, et terrorioht Eestis on seni jätkuvalt madal. Politsei- ja piirivalveamet jätkab oma tavapärast tööd avaliku korra ja inimeste turvatunde tagamisel.

Andres Anvelt saatis Hispaania siseminister Juan Ignacio Zoidole oma kaastundeavalduse.

„Terrorismile ei ole mingit õigustust ega kohta meie maailmas. See on rünnak meie kõigi, meie ühiste väärtuste ja uskumuste vastu. Piirideta kurjuse saab seljatada vaid paljude riikide koostöös, mistõttu pakkusime hispaanlastele oma igakülgset abi,“ sõnas Anvelt.

„Terrorismi vastu saame ainult koostööga, nii riikide kui ka korrakaitseasutuste vahel. Ja meil peavad olema kõige moodsamad, 21. sajandile kohased infovahetuse kanalid ja andmebaasid. Need teemad ongi Eesti eesistumise prioriteedid, mis tähendab, et oleme õigel teel,“ lisas siseminister.

Eesti pädevad ametkonnad jälgivad sündmuste kurssi ja on ühenduses oma Euroopa partneritega.