Depressiooniravis ei ole kindlasti midagi paha. Kui tõepoolest tekib depressioon, ongi sellega vaja tegeleda. Muide ainult ravimid ei aita, on vaja tegeleda ka põhjustega. Tihti kirjutavad arstid neid välja liiga kergekäeliselt. Tuleb aru saada, et need samad antidepressandid mõjutavad ajukeemiat ja võivad just depressiooni tekitada, ka võõrutus on raske. Sisemine viha võiski olla võõrutus.

Ise ravisin depressantide ja opioididega arsti ettekirjutusel õnnetusjärgset seljavalu, mis mind oli piinanud aastaid ja ei lasknud elada. Opioidide võõrutus polnud aga pooltki nii hull kui antidepressantide võõrutus. Oi neid meeleolu kõikumisi, sisemist viha ja kurbust, traumeerivate mälestuste esiletulekut jne, mis kõik sellega kaasnes.

Depressiooni ravi koos ravimitega ei ole midagi, mida peaks häbenema. Sain lahti nii seljavalust kui depressioonist, aga see ravi on raske ja hirmus. Miks inimesed endale liiga lihtsalt depressiooni ise diagnoosivad? Iga stressiolukord pole veel depressioon, ning keerulisem hetk ei vaja alati ravi.