„Me oleme chavistid surmani,“ kirjutas Maradona esmaspäeval oma ametlikul Facebooki kontol, kasutades sõna, mis viitab Venezuela endise presidendi Hugo Chávezi toetajatele, vahendab Reuters.

„Kui Maduro käsib, olen ma riides nagu sõdur vaba Venezuela eest, et võidelda imperialismi ja nende vastu, kes tahavad ära võtta meie lippe, mis on kõige püham asi, mis meil on. Elagu revolutsioon!!!“ kuulutas Maradona inglise, hispaania ja itaalia keeles.

Maradona deklaratsioonile vastas kiiresti teine Argentina jalgpallitäht Mario Kempes, kes oli suurim väravakütt, kui Argentina 1978. aastal maailmameistriks tuli.

„@DiegoMaradona kuidas saad sa toetada 124 noore inimese surma, kes kaitsevad vabadust ja demokraatiat oma maal,“ küsis Kempes.

1986. aastal maailmameistritiitli võitnud ja üheks kõigi aegade paremaks jalgpalluriks peetav Maradona on tuntud Ladina-Ameerika vasakpoolsete poliitikute toetajana ning ta oli Kuuba endise juhi Fidel Castro sõber. Viimase nägu on tätoveeritud Maradona jalale.

„Kui Maradona tahab tulla, võtan ma ta isiklikult lennujaamast peale ja sõidutan teda ringi, et ta näeks olukorda Venezuelas,“ ütles Venezuela opositsiooniliider Henrique Capriles teisipäeval Argentina raadiojaamale. „Niinimetatud revolutsiooni ei ole võimalik kaitsta.“