Alam-Saksi valitsuskantselei avaldas dokumendi, mille järgi on Volkswageni soovil valitsusprogrammis muudatusi tehtud, vahendab Nordwest-Zeitung.

Weil lükkas süüdistused Volkswageni-poolses mõjutamises tagasi ja väitis, et tegemist oli ainult õiguslike ja faktiliste parandustega.

Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) peasekretär Hubertus Heil süüdistas seoses Weili ja Volkswageni afääriga Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) laimukampaanias. Heili sõnul ei ole juhus, et teema just nüüd üles võeti, ning CDU viib Alam-Saksimaal läbi Weili-vastast kampaaniat.

Võttes arvesse viimaseid arenguid heitgaasiskandaalis Alam-Saksimaal nõudis Bundestagi CDU fraktsiooni aseesimees Michael Fuchs, et Alam-Saksi liidumaa loobuks oma osalusest Volkswagenis. Fuchs ütles ajalehele Rheinische Post, et ei mõista, miks peab Alam-Saksi liidumaal olema Volkswagenis 20-protsendine osalus, kui Baieril ei ole mingit osalust BMW-s ega Baden-Württembergil Daimleris.

Niinimetatud Volkswageni seadus tagab Alam-Saksi liidumaale juba ligi 60 aastat eristaatuse Volkswagenis. Suuruselt teise osanikuna on liidumaal 20-liikmelises järelevalvenõukogus kaks kohta. Lisaks liidumaa peaministrile Weilile istub seal veel ka majandusminister Olaf Lies (samuti SPD).