Maduro sõnul on valimised ainus viis rahu taastamiseks pärast kuid kestnud meeleavaldusi ja poliitilist patiseisu valitsuse ja opositsiooni kontrollitud parlamendi vahel, teatab BBC News.

Lisaks siseopositsioonile seisab Venezuela silmitsi ka rahvusvahelise kriitikaga ning USA teatas pühapäeval, et kaalub täiendavaid sanktsioone.

Vaatamata valitsuse keelule tulid pühapäeva hommikul, kui valimisjaoskonnad avati, tänavatele meeleavaldajad ning üle kogu riigi tekkisid kokkupõrked politseiga.

Vähemalt kolm inimest lasti maha Venezuela lääneosa Táchira osariigis. Neist kaks olid teismelised ja üks rahvuskaardi sõdur.

Riigi kirdeosas Cumaná linnas lasti meeleavaldusel maha opositsioonilise erakonna Acción Democrática noortesekretär Ricardo Campos.

Oma koduosariigis Bolívaris lasti teadete kohaselt maha valimistel kandideerinud 39-aastane advokaat José Félix Pineda.

Pealinnas Caracases vigastas plahvatus ühe meeleavalduse juures mitmeid politseinikke ja süütas nende mootorrattad.

Caracase El Paraíso piirkonnas kasutasid julgeolekujõud meeleavaldajate laialiajamiseks soomussõidukeid. Kohalike allikate teatel oli kuulda tulistamist.

Valimisjaoskondade lahtioleku aega pikendati tunni võrra, kohaliku aja järgi kella 19-ni.

Valimiskomisjoni teatel oli valimisaktiivsus 41,5 protsenti. Opositsiooni väitel aga vaid 12 protsenti. Opositsioon keeldub valimisi tunnustamast ja on kutsunud üles edasistele meeleavaldustele esmaspäeval.