Helsingi maakohus määras täna neljale inimesele kümne kilo metamfetamiini vahendamise eest Leedust Soome kuni kaheksa-aastased tingimisi vanglakaristused, vahendab Yle.

Kohus tegi kindlaks, et asjasse segatud soomlane ootas leedukaid Helsingis asuva hotelli ukse ees tühja spordikotiga ning ümbrikutäie rahaga. Plaanipäraselt pidi raha olema hotellitoas, kuid selle uksekood ei töötanud.

Leedukad olid metamfetamiini peitnud spordikotis Mercedes-Benzi, millega sõitsid läbi Baltikumi. Narkootikumidega täidetud auto leidis hiljem politsei ning konfiskeeris need. Soomlane mõisteti vangi viieks ja pooleks aastaks.

Asjasse segatud 36-aastane, kes sai kõige karmima karistuse, juhendas vahendamist edastades informatsiooni. Talle mõisteti kaheksa ja poole aastane vanglakaristus.

Teine leedukas, 27-aastane, sai pisut üle seitsme aasta kestva vanglakaristuse, 29-aastane pisut üle kuue.

Esialgse süüdistuse järgi oli asjasse segatud ka üks Soome päritolu naine, kelle süüdistustest taganeti tõendite puudumise tõttu. Ta oli narkootikumide üleandmise hetkel autos.

Soome toll hindas, et konfiskeeritud narkootikumid on väärt 420 000 eurot. Eeluurimise ajal tegid Soome ja Leedu korrakaitsjad koostööd.